تفاوت اتصالات جوشی و پیچ و مهره ای در سازه های فلزی! در بحث اتصال دهنده ها ما از روشهای اتصال متنوعی می توانیم استفاده کنیم. به طور مثال از روشهای جوشی، روشهای شیمیایی مانند چسب ها و روش های مکانیکی که ازمهم ترین آنها می توان به پیچ و...

تفاوت اتصالات جوشی و پیچ و مهره ای در سازه های فلزی

سر فصل محتوا

تفاوت اتصالات جوشی و پیچ و مهره ای در سازه های فلزی! در بحث اتصال دهنده ها ما از روشهای اتصال متنوعی می توانیم استفاده کنیم. به طور مثال از روشهای جوشی، روشهای شیمیایی مانند چسب ها و روش های مکانیکی که ازمهم ترین آنها می توان به پیچ و مهره اشاره کرد که در این مقاله ما می خواهیم به مزیت های پیچ و مهره نسبت به دیگر روشهای اتصال مانند جوش بپردازیم.

انواع روشهای اتصال

روش های اتصال به 3 روش مکانیکی، شیمیایی و متالورژیکی تقسیم بندی می شود. در روشهای شیمیایی می توان به انواع چسب ها اشاره کرد که در حال حاضر با پیشرفت علم شیمی می توان گفت که چسب ها در بعضی اتصالات جای دیگر روشهای اتصال را گرفته اند
در روش متالورژیکی می توان به لحیم کاری ( Brazing ،Soldering) و جوشکاری اشاره کرد که در ادامه به مقایسه این روش با اتصال پیچ و مهره می پردازیم.

انواع روشهای جوشکاری

انواع روش های جوشکاری را می توان به چند دسته تقسیم بندی کرد. جوشکاری به روش ذوبی که روشهای جوش آرگن ، میگ مگ، جوش دستی زیر مجموعه این روش است.
جوشکاری به روش حالت جامد از دیگر روش های جوشکاری است که روش دیفیوژن، انفجاری، فورج و اصطکاکی از نمونه های این روش می باشد.
روش مقاومتی نیز از روش های دیگر جوشکاری می باشد از جمله این روش می توان به جوش spot، فلش و upset اشاره کرد.
روش های هواسوخت، لیزر، پرتوالکترونی نیز از روشهای دیگر جوشکاری می باشند که می توان از آن نام برد.

بخوان:  پیچ آلنی چیست؟ کاربرد و انواع آن

اتصالات مکانیکی

روش سوم در اتصالات، روش مکانیکی است که خود از روش های متنوعی تشکیل شده است. به غیر از پیچ و مهره که در این سایت به مفصل به آن پرداخته شده است ما روشهای دیگری نیز داریم که می توان به استفاده از پین و خار برای اتصال، استفاده از میخ ها برای اتصال که غالبا برای اتصالات چوبی استفاده می شود؛ استفاده از گیره و بست و استفاده از پرچ ها اشاره کرد.

در کل برای اتصال باید به جنس متریال دقت کرد و باید دید از کدام روش برای اتصال باید استفاده کرد. به طور مثال برای ساخت سازه های فلزی در ساختمان ها و پل، از دو روش جوشکاری و روش پیچ و مهره استفاده می شود که مزایا و معایب هر روش متفاوت می باشد.
استفاده از پیچ و مهره برای اتصال در ساختمان بسیار راحت تر از روش جوشکاری می باشد چون برای جوشکاری باید جوشکار مدارک متعدد را دارا باشد تا اجازه جوشکاری در ساختمان داشته باشد ولی اپراتوری پیچ و مهره نیاز به مدرک خاصی ندارد.
برای جوشکاری نیاز به مستندسازی زیادی است ولی برای پیچ و مهره این امر نیاز نمی باشد.
بازرسی در اتصالات جوشی از روش های مختلف و در محل انجام می شود که نیاز به بازدید مستقیم از محل جوشکاری می باشد ولی در اتصالات پیچ و مهره به این کار نیاز نیست و شما قبل از اتصال بازرسی ها را انجام داده اید.

پیچ جوشی چیست؟

پیچ جوشی نوعی بست (fastener) است که به‌گونه‌ای طراحی شده تا مستقیماً روی سطوح فلزی جوش داده شود. برخلاف پیچ‌های معمولی که نیاز به مهره یا رزوه‌کاری دارند، پیچ جوشی از طریق فرایند جوشکاری به سطح فلزی متصل می‌شود و یک اتصال دائمی ایجاد می‌کند. سر پیچ جوشی معمولاً دارای برجستگی‌ها یا ویژگی‌های خاصی است که فرآیند جوشکاری را تسهیل می‌کند و موجب می‌شود که پیچ به‌طور محکم به سطح بچسبد.

بخوان:  فروش پیچ و مهره عمده در ایران

این پیچ‌ها بیشتر در صنایعی مانند خودروسازی، ساخت‌وساز و تولید به‌کار می‌روند، جایی که اتصالات قوی و دائمی مورد نیاز است.

مقایسه اتصالات جوشی و پیچ و مهره ای

در کل مزایای اتصالات پیچ و مهره نسبت به اتصالات جوشی بیشتر است که در زیر نام برده شده است.
– از لحاظ اقتصادی: استفاده از پیچ و مهره به علت هزینه های پایین در نصب و بازرسی نسبت به اتصالات جوشی به صرفه تر می شود.
– بازرسی: بازرسی اتصالات پیچی به مراتب از اتصالات جوشی راحت تر است و این امر پیشرفت کار را بسیار سریعتر پیش می برد.
– انعطاف پذیری و مقاومت در برابر زلزله: سازه های پیچ و مهره ای به مراتب از سازه هایی که از اتصالات جوشی استفاده شده اند در برابر زلزله منعطف ترند و این به خاطر نوع طراحی و همچنین اتصالات بین قطعات سازه با استفاده از پیچ و مهره است.
– نصب و تعمیرات اتصالات پیچ و مهره ای : اگر در اتصالات جوشی خرابی یا شکستگی بوجود بیاید، تعمیر و جوش مجدد محل شکستگی و یا تعویض سازه و جوش مجدد از پیچ و مهره سخت تر است. شما در اتصالات پیچ و مهره در هر کجا که نیاز داشته باشید می توانید پیچ و مهره را تعویض نمایید.
– ایمنی نصب: برای جوشکاری در سازه های فلزی و مخصوصا در ارتفاعات بالا، جوشکار باید بر روی محل جوش تسلط کامل داشته باشد و این نیاز به رعایت نکات و استفاده از تجهیزات ایمنی بالایی است.
تنها مزیت اتصالات جوشی نسبت به اتصالات پیچ و مهره ای، استحکام مکانیکی آن است که با در نظر گرفتن تمام موارد بالا باز هم استفاده از اتصالات پیچ و مهره ای برای استفاده در سازه های فلزی توصیه می شود.

بخوان:  فروش انواع پیچ و مهره کیلویی در استان هرمزگان

گروه تفتان پیچ این افتخار را دارد تا مشاور شما در زمینه تأمین پیچ و مهره ساختمانی باشد تا بتوانیم بهترین پیچ و مهره ها را از برند های مطرح داخلی و خارجی به شما معرفی نماییم

5 1 رای
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

پست های دیگر

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x